ZPRÁVY Kultura Liberecký kraj

Špičkové kopie korunovačních klenotů v Muzeu Českého ráje

Historik umění Miroslav Cogan představil publikaci o šperkaři Jiřím Urbanovi. Katalog k výstavě byl prezentován před jejím koncem. Publikace zahrnuje Urbanovu práci na špercích a replikách korunovačních klenotů a osobní vzpomínky z jeho dětství.

0

Před 4 týdny Michaela Prokopová

Fotografie a řezby Druhého nástupiště

Výtvarník Tomáš Hájek a fotograf Miroslav Janošík ze sdružení Druhé nástupiště druhá kolej vystavují svá díla v Galerii Chodba ve Vlastivědném muzeu a galerii v České Lípě. Janošík se věnuje experimentální a technické fotografií, Hájek třírozměrným objektům, grafice a řezbám.

0

Před měsícem Rebeka Schmidt

Alchymie barev v libereckém kraji

Výstava Akvarel – alchymie barev v Krajském úřadu Libereckého kraje představí díla Kroužku akvarelu působícího při Domě dětí a mládeže Větrník v Liberci. Vernisáž se koná 4. dubna. Výstava potrvá do 30. dubna.

0

Před měsícem Rebeka Schmidt

Dlaskův statek oslavuje Velikonoce

Dlaskův statek slaví Velikonoce 27. března 2024 s tradiční akcí přibližující návštěvníkům výroční obyčeje a zvyky jarního novoročí. Muzeum Českého ráje v Turnově na skanzenu Dlaskův statek uchystalo program na Bílou sobotu.

0

Před měsícem Michaela Prokopová

Poznej autismus jinak: Lesopark Zámecký vrch odhaluje tajemství

Akce "Poznej autismus jinak" organizace Centrum LIRA proběhne ve vratislavickém lesoparku Zámecký vrch od 29. března do 2. dubna 2024. Stezka s úkoly přiblíží život lidí s autismem a pomůže k jejich lepšímu začlenění do společnosti. Akce je zdarma a vhodná pro rodiny s dětmi.

0

Před měsícem Lenka Hubingerová

Krakonoš a kamarádi v pohádkové výtvarné soutěži

Výtvarná soutěž pro děti a mládež Euroregionu Nisa na téma Krakonoš a jeho pohádkoví přátelé z Polska, Německa a ČR, vyhlášena ke zkoumání místních pověstí a pohádkových postav uměleckou formou. Díla je třeba dodat do 10. května do Krajské vědecké knihovny v Liberci.

0

Před měsícem Lenka Hubingerová

Cozy Studio: Kultura a umění opět ožívají v našich domovech!

Cozy studio v Liberci propojuje výtvarné umění a design ve výstavním a prodejním prostoru. Cílem je ukázat lidem, jak může umění oživit jejich domovy. Výstavy, hudební setky či autorská čtení jsou součástí programu.

0

Před měsícem Ester Vohradská

Kulturní ceny Liberce 2023

Kulturní ceny Liberce za roky 2022 a 2023 ocenily Šaldovo divadlo, básníky a skláře za mimořádný přínos kultury ve městě. Celkem bylo nominováno 41 aktivit a osobností ve třech hlavních kategoriích, což ukazuje na vitalitu liberecké kulturní scény.

0

Před měsícem Jiří Padevěd

Tajemství Ještědského hřbetu odhaleno na Českolipské výstavě

Českolipská výstava zaměřená na Ještědský hřbet probíhá od 19. března do 26. května. Expozice představí vznik hřbetu, nabídne fotografie krajiny, animované video a sbírku achátů a ametystů z regionu. Výstava je vhodná pro veřejnost, žáky a studenty.

0

Před měsícem Adam Wágner

Liberecká knihovna oslaví výročí - AI, vzdělávání a Super Hero Killers

Liberecká knihovna oslavuje 120 let od založení Lidové české knihovny a 100 let od vzniku německé Bücherei der Deutschen. Pro tuto příležitost připravila bohatý program s akcemi, výstavami a besedami po celý rok

0

Před měsícem Lenka Hubingerová

Výstava připomíná 70 let kopistky korunovačních klenotů

Muzeum Českého ráje v Turnově připravilo výstavu na počest 70. narozenin významného českého šperkaře Jiřího Urbana. Výstava představuje jeho šperky, originální kresby a malby, ale zejména významné kopie korunovačních klenotů, které získaly širokou mediální pozornost.

0

Před měsícem Martin Kydlíček

Jarní cibuloviny nahrazují v Botanické Zahradě

Botanická zahrada Liberec představuje první jarní květiny a připravuje výstavu jarních cibulovin od poloviny března. Navíc zahajuje výukový program Letem světem rybníkem, určený pro mateřské a základní školy, věnovaný Světovému dni vody, který proběhne 22. března.

0

Před 2 měsíci Martin Kydlíček

Výstava pomůcek pro postižené

Minulý týden proběhla v Liberci výstava zaměřená na asistence osobám se zdravotním postižením. Akce přilákala přes 150 účastníků a prezentovalo se zde 15 organizací. Návštěvníci získali informace o péči, prevenci onemocnění a právech postižených. Výstava zaznamenala pozitivní odezvu.

0

Před 2 měsíci Martin Kydlíček

Dny s řemeslem - zažijte kreativní setkání s mistry v Liberci

Dny s řemeslem v Krajské vědecké knihovně v Liberci nabídnou 26. a 27. února jedinečnou příležitost vyzkoušet si řemesla regionálních výrobců. Akce, součást Krajských týdnů pro neziskový sektor, zahrnuje pestrý program pro děti i dospělé.

0

Před 3 měsíci Martin Kydlíček