Jugoslávský vyšetřovatel promluví o OSN: Příběh z knihovny

0

vladimír dzuro, mezinárodní trestní tribunál pro jugoslávii, osn, krajská vědecká knihovna v liberci, úřad pro vnitřní záležitosti osn, blog, region24


Vladimír Dzuro, bývalý vyšetřovatel Mezinárodního trestního tribunálu pro Jugoslávii, bude přednášet o OSN na akci (nejen) o OSN. Přednáška se koná 4. dubna v Krajské vědecké knihovně v Liberci. Dzuro působil také u OSN, kde vedl Úřad pro vnitřní záležitosti OSN.

Vyšetřovatel trestního tribunálu pro Jugoslávii pohovoří v knihovně o OSN. 26. 03. 2024 Bez obalu (nejen) o OSN. Tak se jmenuje přednáška, která se koná 4. dubna od 17 hodin ve velkém sále ve druhém patře Krajské vědecké knihovny v Liberci. Spolu s knihovnou ji pořádá Katedra historie Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity v Liberci. 

Hovořit bude Vladimír Dzuro, který působil jako vyšetřovatel u Mezinárodního trestního tribunálu pro bývalou Jugoslávii a objasnil mimo jiné masakr na farmě Ovčara, během něhož došlo k zavraždění více než 260 osob. Po téměř deseti letech práce u tribunálu působil u Organizace spojených národů kde do března 2023 vedl kancelář Úřadu pro vnitřní záležitosti OSN, zabývající se trestnou činnosti jejich zaměstnanců.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář