Požár v Jablonecké nemocnici se obešel bez zranění

0

nemocnice v Jablonci nad Nisou, požár, evakuace, zdravotní zařízení, škody, blog, region24


V nemocnici v Jablonci nad Nisou včera vypukl požár ve třetím patře provozní budovy. Desítky lidí musely být evakuovány a zdravotní zařízení teď zjišťuje rozsah škod. Podle mluvčí hasičů Jaroslavy Benešové nikdo při požáru nebyl zraněn.

Areál zdravotnického zařízení se stal dějištěm požáru, přesněji ve třetím patře jednoho z provozních bloků. Jaroslava Benešová, mluvčí krajských hasičů, nás ujistila, že 'Jablonecká nemocnice neshořela.'

Podle Benešové bylo nutné v areálu nemocnice zasahovat a sice ve třetím patře jedné z provozních budov. Incident přinutil desítky lidí k samostatné evakuaci, zatímco další dva lidé byli hasiči zachráněni pomocí vyváděcích masek. „Naštěstí nemáme žádné hlášení o raněných,“ dodala paní Benešová. Přihlášení o události dorazilo na operační středisko pár minut po jedenácté hodině dopoledne.

'Požár začal uvnitř větracího systému, nahlásili jsme to dříve, než se plně rozhořelo. Byla zde silná zákloť, všichni jsme byli evakuováni. Nyní je situace pod kontrolou,' uvedla mluvčí nemocnice Jana Lučičková. Požár, který postihl vzduchotechniku v kotelně, přímo sousedil s jídelnou, což způsobilo intenzivní zákloť a kouřový zápach v areálu.

Zástupce mluvčího Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Petra Knešínková vysvětlila, že důvodem pro vyhlášení třetího stupně poplachu nebyl rozsah požáru, ale skutečnost, že hořelo v areálu nemocnice, která patří do kritické infrastruktury města.

Jablonecká nemocnice, která je městskou příspěvkovou organizací a jeden z největších zdravotnických zařízení s 382 lůžky a téměř 920 zaměstnanci v Libereckém kraji, nyní vyšetřuje rozsah poškození. Zvláště kuchyň, která je nyní nevyhnutelně uzavřena, bude muset podstoupit důkladnou prohlídku. 'Pokud se ukáže, že dnešní připravené jídlo je stále vhodné k vydaření, budou ho vydat. Pokud ne, zajistí podle mě studený oběd,' řekl ředitel nemocnice Vít Němeček.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář