První Centrum duševního zdraví otevřeno v Liberci

0

V Liberci, Centrum duševního zdraví, duševní onemocnění, FOKUS Liberec, Liberecký kraj, blog, region24, zdravetrendy


V Liberci bylo otevřeno první Centrum duševního zdraví, které poskytne podporu lidem s duševním onemocněním. Nezisková organizace FOKUS Liberec o.p.s. zajišťuje centrum, které finančně podpořil Liberecký kraj.

V Liberci vzniklo první Centrum duševního zdraví. Nezisková organizace FOKUS Liberec o.p.s., která se více než 30 let zaměřuje na podporu lidí s duševním onemocněním, otevřela Centrum duševního zdraví Liberec (CDZ). Služba bude dostupná pro oblast Liberecka a Frýdlantska.

Vznik této sociálně zdravotní služby finančně podpořil Liberecký kraj. Centrum se nachází na adrese Nezvalova 662/18, Liberec. „Vznik Centra duševního zdraví v Liberci přináší nové sociálně zdravotní služby, které na území našeho kraje doposud chyběly. Pevně věřím, že je využijí zejména ti lidé, kteří je nejvíce potřebují, a budou jim pomáhat k jejich zotavení,“ uvedl Martin Půta, hejtman Libereckého kraje.

Organizace FOKUS Liberec, o. p. s., která bude Centra duševního zdraví zajišťovat, poskytuje služby dospělým osobám s duševním onemocněním zejména z okruhu psychóz, afektivních poruch (poruch nálady), případně s poruchou osobnosti nebo úzkostnou poruchou, kteří se léčí déle než dva roky a potřebují podporu ve více oblastech.

Vznik Centra duševního zdraví je výsledkem společného úsilí organizace, sociálního odboru a zdravotního odboru Libereckého kraje. Organizace FOKUS Liberec, o.p.s. se ujala samotného poskytování služby, zajištění odborníků dle platného standardu Ministerstva zdravotnictví.

FOKUS Liberec, o.p.s. peníze využije na financování provozních a mzdových nákladů v prvních měsících fungování služby. Již nyní má organizace FOKUS Liberec o.p.s. plně vybavené a připravené prostory pro plnohodnotné spuštění provozu centra.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář