Sokolská ulice v Liberci uzavřena

0

Sokolská ulice, Liberec, uzavření ulice, opravy a úpravy, dopravní omezení, blog, region24


Část Sokolské ulice v centru Liberce je uzavřena pro veškerou dopravu na půl roku kvůli opravám a úpravám. Městská autobusová doprava musí využít objízdných tras, a řidiči se potýkají s dalšími dopravními omezeními v Doubské ulici.

Jaro přináší do Liberce další dopravní omezení, neboť část Sokolské ulice v centru města je uzavřena pro veškerý provoz. Tato ulice je součástí krajské silnice a zůstane neprůjezdná zhruba půl roku. I městská autobusová doprava musí využívat objízdných tras. Řidiči si budou muset také od pondělí zvyknout na dopravní omezení v Doubské ulici, kde probíhá rekonstrukce podchodu pod tratí.

Uzavření Sokolské ulice v pondělí dopoledne nepřineslo významné komplikace dopravy v krajském městě, nicméně očekává se více dopravních problémů, zejména ve špičkách odpoledne, na Šaldově náměstí. Na přibližně 370 metrů dlouhém úseku mezi křižovatkami se Zhořeleckou a Pastýřskou ulicí se provede výměna povrchu, budou přidány stromy a cyklistické pruhy. Navíc projdou úpravy autobusové zastávky a prostor pro chodce. „Město Liberec na své náklady postaví parkoviště, chodníky a zeleň,“ řekl náměstek hejtmana Jan Sviták (Starostové pro Liberecký kraj).

Ulice Sokolská patří kraji, který ji po dokončení rekonstrukce na základě dohody přenechá městu. Tato ulice vede k Šaldovu náměstí a je jednou z nejvytíženějších v Liberci. Původně byla Sokolská součástí hlavního tahu I/14, ale po dokončení rychlého spojení z Liberce na Jablonec nad Nisou přešla před třemi lety do správy Libereckého kraje.

Celková rekonstrukce Sokolské ulice vyjde na více než 60 milionů korun, z čehož přibližně 25 milionů zaplatí kraj a 40 milionů město. Uzavírka Sokolské ulice není jediným omezením dopravy. Pro řidiče je také uzavřen úsek Doubské ulice od křižovatky s ulicemi Nákladní a Čechova směrem do ulice 28. října a k hokejové aréně.

Ve středu to zkomplikuje dopravu fanouškům na čtvrtfinálový zápas hokejové ligy mezi Libercem a Spartou. „Do arény lze nadále projet Doubskou ulicí z druhé strany od bývalého Baumaxu a sjezdem z přivaděče od Jablonce,' uvedla mluvčí radnice Jana Kodymová. Prozatím zůstává otevřen průchod pro pěší pod tratí, který je také v rekonstrukci. Podchod z roku 1859 měl původně sloužit k odvodu vody a nyní probíhají práce na jeho zvýšení, rozšíření a novém osvětlení. Projekt za 36 milionů korun by měl být dokončen do konce letošního roku.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář