Chrastava zdarma získává sedm historických bunkrů

0

Chrastava, historické bunkry, předválečné období, obranné objekty, pohraniční fortifikace, blog, region24


Chrastava získala sedm historických bunkrů z předválečného období zdarma. Tyto obranné objekty jsou součástí pohraničního fortifikačního systému a stát je již v minulosti několikrát nabízel k odkoupení.

Chrastava, malé město v severočeském kraji, se stala hrdou vlastnicí sedmi historických bunkrů z období před druhou světovou válkou. Tyto obranné objekty byly městu nabídnuty zdarma, jak uvádí místní starosta Michael Canov z hnutí Svoboda a přímá demokracie.

'Stát nám tyto objekty již v minulosti několikrát nabízel k odkoupení, ale nebyli jsme o ně z tohoto důvodu zainteresováni,' sdělil starosta Canov. Jde o součást pohraničního fortifikačního systému, který byl konstruován krátce před vypuknutím druhé světové války.

Stát plánuje prodej dalšího podobného bunkru v téže lokalitě, konkrétně v části města zvané Andělská hora. Aukce proběhne 24. dubna a vyvolávací cena tohoto obranného objektu je určena na částku 44 630 korun.

Před válečnými bunkry je významným zájmem v různých částech republiky. V minulosti už stát prodal několik takových opevnění důležitým historickým milovníkům a sběratelům. Chrastava se nyní může pochlubit vlastním sbírkou těchto svědectví o naší bohaté a bouřlivé minulosti.

'Jsem opravdu hrdý, že naše město může nyní ukázat tyto historické památky. To je připomínka naší opevnění a našich hrdinů minulých generací,' dodal starosta Canov. Předválečné bunkry nejen oživují historii, ale také přispívají k turistickému ruchu a vzdělání mladých generací.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář