34 milionů Kč na modernizaci bedřichovského stadionu

Bedřichovský běžecký stadion bude modernizován díky 34 milionům korun z Libereckého kraje. Projekt má za cíl vybudovat lepší zázemí pro běžkaře, prodloužit zasněžovací systém a zřídit čtyřkilometrový okruh pro tréninky a rekreační běžkaře. Celkový rozpočet je odhadován na 113 milionů korun. Stavba by mohla začít v příštím roce.


Běžecký stadion v Bedřichově se dočká modernizace, a to díky příspěvku Libereckého kraje ve výši 34 milionů korun. Modernizace si klade za cíl vybudování důstojného zázemí pro běžkaře, prodloužení zasněžovacího systému až k rozcestí U Buku a zřízení čtyřkilometrového okruhu pro tréninky dětí i rekreační běžkaře. Projekt je odhadován na celkových 113 milionů korun včetně DPH.

Memorandum o spolupráci, které potvrzuje finanční podporu kraje, bylo dnes podepsáno v Hotelu Královka. Mezi signatáři jsou zástupci obce Bedřichov, Svazu lyžařů České republiky, Jizerské, o.p.s. a SKI KLUBu JIZERSKÁ PADESÁTKA, z.s.

Hejtman Martin Půta uvedl, že se nejedná pouze o podporu pro slavnou Jizerskou 50, ale o dlouhodobý záměr rozšíření možností pro rekreační běžce, mládež a pořadatele menších závodů. Již v roce 2019 kraj přispěl na zasněžovací systém pro stadion částkou 5 milionů korun.

Starosta obce Bedřichov, Petr Holub, uvedl, že zahájení modernizace bude záviset na získání dotace z Národní sportovní agentury. Pokud bude dotace získána, mohla by stavba začít již v příštím roce. V plánu je získání stavebního povolení ještě během letošního jara.

Díky prodloužení zasněžovacího systému začne vznikat čtyřkilometrový okruh, který bude sloužit pro tréninky dětí i rekreační běžkaře. Ani v těchto dnech není přírodní sníh, který by umožňoval provoz lyžařské magistrály, dostatečný. Nyní mohou běžkaři využívat pouze bedřichovský stadion pokrytý technickým sněhem.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Zoo Liberec

Hlavní zprávy

 

Vizovické Trnkobraní 2024