Brex se stahuje z rekonstrukce Lidových sadů

Společnost Brex odstoupila od rekonstrukce Lidových sadů v Liberci v hodnotě 174 mil. Kč. Práce měla začít v květnu, takže kraj bude muset najít nového dodavatele, což může znamenat vyšší cenu a zpoždění projektu.


Společnost Brex, která dříve vyhrála soutěž na rekonstrukci Lidových sadů v Liberci v hodnotě 174 milionů korun, náhle ustoupila. Sama práce měla být zahájena již v květnu, což znamená, že kraj se bude muset vypořádat s hledáním nového dodavatele a pravděpodobně přijmout důsledky vyšší ceny a zpoždění v realizaci projektu.

Martin Půta, hejtman kraje, uvedl, že bylo sedm firem přihlášených do soutěže na rekonstrukci Lidových sadů a kraj nyní přemýšlí o oslovení dalšího dodavatele z tohoto seznamu. Půta upozornil na fakt, že cenový rozdíl mezi jednotlivými návrhy nebyl příliš výrazný. 'Pokud by již byla smlouva s firmou podpisována a následně by došlo k jejímu porušení, dostali bychom se do problémů. Nicméně nyní máme možnost oslovit dalšího dodavatele a doufáme, že se nám podaří projekt realizovat v plánovaném termínu,' ujistil Půta.

Společnost Brex momentálně pracuje na několika projektech pro Liberecký kraj v celkové hodnotě 254 milionů korun. Toto zahrnuje například Centrum odborného vzdělávání při Střední zdravotnické škole v Turnově nebo stavbu v rámci transformace pobytového zařízení Služeb sociální péče Tereza v Benešově u Semil. Jediný projekt, od kterého se Brex distancoval, je rekonstrukce Kulturního centra Lidové sady v Liberci.

Kvůli odstoupení společnosti Brex z projektu vyvstávají obavy, že bude zpoždění v realizaci a nárůst cen. Pro kulturní centrum Lidové sady se očekává vysoké návštěvní čísla, a tudíž je potřeba, aby byla rekonstrukce realizována co nejdříve a nejlépe možně.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy