Cozy Studio: Kultura a umění opět ožívají v našich domovech!

Cozy studio v Liberci propojuje výtvarné umění a design ve výstavním a prodejním prostoru. Cílem je ukázat lidem, jak může umění oživit jejich domovy. Výstavy, hudební setky či autorská čtení jsou součástí programu.


Výtvarné umění a design se opět propojují, a to ve výstavním a prodejním prostoru libereckého Cozy studia. Cílem tohoto nového kulturního centra je ukázat lidem, jak může umění opět oživit jejich domovy; od obývacího pokoje až po ložnice. Výstavy, hudební setky, autorská čtení či představení poezie jsou pouze kouskem toho, čemu se Cozy studio věnuje.

'Již jsme za sebou ponechali tři čtvrtě roku zkušebního provozu, během kterého jsme vyzkoušeli, co všechno může studio nabídnout. Jakmile jsme zjistili, že naše práce začala přinášet ovoce, rozhodli jsme se letos zahájit oficiální činnost,' sdělil Jakub Šulc, který se podílí na rozvoji Cozy studia. Šulc je také hlavní designér libereckého INTERIERO, který poskytuje svůj showroom jako prodejní prostor pro svou práci.

Hned na úvod zahájilo Cozy studio svoji činnost výstavou děl Michaela Rittsteina a Petra Angermanna. Následovaly prezentace děl Davida Hanvalda, Jiřího Dostála, Filipa Dvořáka, a mnoha dalších. Nyní nás však čeká grandiózní vernisáž Milana Knížáka, výtvarníka, hudebníka a performera mezinárodního hnutí Fluxus a bývalého ředitele Národní galerie v Praze. Výstava má za cíl připomenout zásadní význam Knížákových aktivit z 60. a 70. let, které měly významný vliv na další vývoj umění v České republice i ve světě.

Díky Cozy studiu se umění znovu stává součástí každodenního života a oživuje vnitřní prostory našich domovů. Jakub Šulc dělá vše pro to, aby výtvarná díla nebyla pouze výstavními exponáty, ale i přirozenou součástí bydlení. 'Umění nás může denně upozorňovat na to, že existuje ještě jiný rozměr,' dodává Šulc.

Nýbrž, součástí konceptu Cozy studia je i liberecká Kunst hala v Kateřinkách, která již od léta roku 2021 nabízí výstavy moderního umění. Ovšem, jak Jakub Šulc dodává, někdy je těžké přilákat lidi do galerie, která leží mimo hlavní městské trasy. Proto je právě Cozy studio tak důležité pro přiblížení umění všem, kteří ho mají rádi.




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy