Diamo propouští stovky zaměstnanců a sloučí závody

Diamo, státní podnik s pobočkami v ČR, se chystá na propouštění stovky lidí jako součást snižení nákladů po těžbě uranu. Do konce srpna bude propuštěno 430 pracovníků a zruší se 150 neobsazených míst. Sloučení závodů a propouštění by mělo přinést úsporu mezi 400 až 500 miliony korun ročně.


Diamo, státní podnik se sídlem v sedmi závodech po celé ČR, se chystá na masivní redukci zaměstnanců. Oznámení o propouštění stovky lidí přišlo jako součást plánu firmy na snížení nákladů potřebných pro sanaci po těžbě uranu.

V současné době má Diamo na svou listinu 3450 zaměstnanců ve své sedmi odštěpných závodech. Očekává se, že do konce srpna bude propuštěno celkem 430 pracovníků a zruší se dalších 150 neobsazených míst. Stráž pod Ralskem, jedna z lokalit zaměstnávající tisíc pracovníků, očekává propuštění 120 pracovníků a zrušení 37 neobsazených míst.

Zaměstnanci si projdou individuálními pohovory v dubnu, kde se dozvědí podrobnosti o jejich statusu a možných alternativách. Propouštění se začne realizovat v termínu od 1. do 12. června a bude ovlivňovat především pracovníky v administrativě, obsluze a údržbě.

Ve snaze o udržitelnost provozu se Diamo také rozhodl sloučit některé závody. Sedm aktuálních se sníží na čtyři, přičemž konkrétní závody v Ostravě a Karviné zaměřené na správu dolů a sanaci po hornické činnosti se spojí. To platí také pro závody v Dolní Rožínce, Příbrami a Chlumci, které se specializují na řešení následků těžební činnosti.

Plánované propouštění a sloučení závodů by mělo přinést roční úsporu mezi 400 až 500 miliony korun. Diamo je podnik zaměřený na zahlazování následků hornické činnosti po těžbě uranu, rud a části uhelného hornictví v ČR. Společnost také sleduje udržitelnost ložisek a efektivitu využití strategických surovin a dalšího těžebního odpadu.


Vizovické Trnkobraní 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Zoo Liberec

Hlavní zprávy

 

Vizovické Trnkobraní 2024