Eva Adamczyková korunována Sportovcem Liberecka 2023

22. února 2024 byly vyhlášeny výsledky ankety Sportovec roku pro okres Liberec za rok 2023. V hlavní kategorii dospělých zvítězila snowboardistka Eva Adamczyková. Mezi dalšími oceněnými byli trenér Pavel Čapek, Oldřich Přinda, Jiří Suchánek, Eliška Kulíková, Vladimír Boháč a Zbyněk Štiller.


V pondělí 22. února 2024 byly ve velkolepém prostředí libereckého centra Babylon slavnostně vyhlášeny výsledky ankety Sportovec roku pro okres Liberec za rok 2023. V hlavní kategorii pro dospělé zvítězila talentovaná snowboardistka Eva Adamczyková.

Adamczyková, která závodí za Duklu Liberec, má za sebou mimořádně úspěšný rok 2023. Díky několika vynikajícím výkonům na mezinárodních soutěžích si vysloužila prestižní ocenění nejlepšího sportovce Libereckého kraje. O tom, jaký má talent, již dávno není pochyb. Její jméno se nachází mezi špičkovými světovými sportovci ve své disciplíně.

Ve druhém místě se v kategorii dospělých jednotlivců umístil kolektiv VK Dukla Liberec, který reprezentuje volejbal. I tato skupina sportovců měla ve sledovaném období co slavit. Cenným úspěchem bylo i umístění Sáry Oliveriusové na třetím místě. Tato mladá tenistka z LTK Liberec ukázala, že je velkým talentem na české scéně a slibuje další úspěchy.

Mezi další laureáty ankety Sportovec roku okresu Liberec patří trenér Pavel Čapek z FC Slovan Liberec, který ve fotbale zaznamenal vynikající výsledky. V kategorii veteránů nad 60 let zvítězil Oldřich Přinda z SZTM ROB Liberec v orientačních bězích, který i ve vyšším věku dokazuje, že sport je jeho vášní.

V kategorii hendikepovaných sportovců si prvenství odnesl Jiří Suchánek ze SKST Liberec ve stolním tenise. Cena fair play byla udělena Elišce Kulíkové ze Šerm Liberec, která je příkladem sportovního ducha a férovosti. Slavnostní večer vyvrcholil zapsáním Vladimíra Boháče, předsedy okresní a krajské organizace ČUS LK, a Zbyňka Štillera, předsedy představenstva FC Slovan Liberec, do Síně slávy. Oba pánové si tak odnesli ocenění za dlouholetou práci ve svých organizacích.

Tento přehledný přehled vítězů Sportovce okresu Liberec za rok 2023 ukazuje, že Liberecký kraj je skutečně sportovním centrem. Je potřeba poděkovat všem, kteří se podíleli na pořádání této slavnostní akce a zároveň pogratulovat všem vítězům a oceněným sportovcům za jejich úspěchy. Ať už jsou známi nebo teprve na začátku své kariéry, všechny tyto jednotlivce propojuje láska k sportu a touha dosáhnout vrcholů ve svých oborech.


Hrady.cz - letní kulturní festival 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Zoo Liberec

Hlavní zprávy

 

Vizovické Trnkobraní 2024