Inovace a podnikání v Libereckém kraji znovu získají podporu 4,2 milionů Kč

Liberecký kraj letos znovu podpoří inovativní projekty prostřednictvím Regionálního inovačního programu s finanční dotaci 4,2 milionu korun. Žádosti o podporu budou přijímány od 1. března do 10. dubna. Úspěšní žadatelé získají finanční prostředky ve formě inovačních, startovacích a technologických voucherů až do výše 200 tisíc korun.


Podpora inovativních a neotřelých nápadů, začínajících podnikatelů nebo spolupráce podniků s výzkumnými centry jsou účelem Regionálního inovačního programu, který je každoročně v jarních měsících otevřen pro příjem žádostí o dotaci. Letos Liberecký kraj vyčlenil na podporu inovativních firem a jejich projektů opět 4,2 milionu korun. Úspěšným žadatelům tyto finanční prostředky rozdělí formou inovačních, startovacích a technologických voucherů až do výše 200 tisíc korun.

Žádosti o podporu budou přijímány od 1. března do 10. dubna, a v tomto čase je možné konzultovat své záměry s pracovníky Libereckého kraje i podnikatelského inkubátoru Lipo.ink. Každoročně je mezi podnikateli a firmami velký zájem o tento druh podpory.

„Mohu potvrdit, že největší zájem mezi podnikateli bývá o technologický voucher, který firmám poskytuje příležitost ověřit technickou, respektive technologickou proveditelnost výrobního postupu, ověřit efektivitu výroby nebo životaschopnost nového produktu. Cílem tohoto typu voucheru je, aby si firmy mohly ověřit a otestovat aplikační potenciál nových myšlenek a inovací,“ uvedl Jiří Ulvr, člen rady kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

V loňském roce přijal Liberecký kraj celkem 35 žádostí do všech typů voucherů a podpořil 23 projektů. „V tomto roce má program stejnou finanční alokaci jako v roce 2023. Věřím, že se nám podaří opět podpořit dobré inovativní nápady a projekty. Z informací od místních podnikatelů podpořených v minulosti víme, že i s relativně malou finanční podporou dokázali úspěšně realizovat svůj projekt, a zvýšit tak svoji konkurenceschopnost na trhu,“  dodal Jiří Ulvr.


Vizovické Trnkobraní 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Zoo Liberec

Hlavní zprávy

 

Hrady.cz - letní kulturní festival 2024