Jarní cibuloviny nahrazují v Botanické Zahradě

Botanická zahrada Liberec představuje první jarní květiny a připravuje výstavu jarních cibulovin od poloviny března. Navíc zahajuje výukový program Letem světem rybníkem, určený pro mateřské a základní školy, věnovaný Světovému dni vody, který proběhne 22. března.


V těchto dnech se návštěvníci Botanické zahrady Liberec mohou těšit na první náznaky jara ve venkovních prostorách zahrady. Již brzy bude možné obdivovat první bledule a sněženky, stejně jako kvetoucí vilíny a kaliny. Od první poloviny března se návštěvníci zahrady mohou těšit na další zpestření v podobě výstavy jarních cibulovin, která nastoupí na místo dosavadní Expozice Jablka s příběhem v pavilonu M.

Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje, komentuje probouzení zahrady slovy: „Všichni už se těšíme z prvních známek blížícího se jara, a kromě vlastních zahrádek a na nich kvetoucích sněženek, bledulí, krokusů a modřenců, se můžeme potěšit krásou dalších druhů právě v botanické zahradě. Pracovníci zahrady se navíc snaží nabídnout běžným návštěvníkům, ale také třeba školám, nejrůznější programy a postupně také zlepšují návštěvnický servis. Lidé tu proměnu vítají a promítá se to do stoupající návštěvnosti.“

Výstava jarních cibulovin byla zahradou připravována během zimních měsíců a otevření ustavěné výuky jarních květin proběhne 8. března. Na tento sváteční den budou mít všechny ženy možnost využít desetiprocentní slevu na vstupném. Najdeme zde nejen různorodé druhy tulipánů, ale také plnokvěté narcisy, modřence a voňavé hyacinty. Expozice plná barev a vůní bude přístupná až do konce března.

Nově návštěvníci zahrady, zejména ti mladší, se mohou těšit na nový vzdělávací program, který zahájí výukové oddělení Edulis. Tento program je zasvěcený Světovému dni vody a proběhne 22. března pod názvem Letem světem rybníkem. Program je určen především pro mateřské školy a prvostupňové školy základního vzdělávání a nabízí interaktivní aktivity, pokusy a zajímavé informace o koloběhu vody, hospodaření s vodou a životě živočichů, pro které je voda přirozeným životním prostředím. Letem světem rybníkem bude každoročně opakován v období od března do října.

Rezervace návštěvy botanické zahrady je možná od 4. března prostřednictvím elektronického rezervačního systému, kde je možné najít i nabídku dalších akcí a programů botanické zahrady. Pro nejmladší návštěvníky je připraven Průvodce nejmladšího návštěvníka - Kvíz Kaktusáka Edulise, který je k dispozici zdarma na pokladně.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy