Liberecký bazén částečně otevřen

Částečně otevřený liberecký bazén přivítá návštěvníky o letních prázdninách na Sluneční louce a menším 25m bazénu. Větší část objektu zůstane uzavřena kvůli komplikacím způsobeným korupční kauzou. Rekonstrukce za tři čtvrtě miliardy korun je pečlivě prověřována a očekává se nový administrátor a dodavatel.


Část libereckého bazénu se opět otevře veřejnosti na období letních prázdnin, tedy v červenci a srpnu, jak oznámil primátor Jaroslav Zámečník ze Starostů pro liberecký kraj. Návštěvníci se mohou těšit na Sluneční louku a menší pětadvacetimetrový bazén.

Vstup do areálu bazénu bude zajištěn přes vchod ze Sluneční louky. Pro uskladnění osobních věcí bude k dispozici úschovna. Nicméně šatny a vnitřní sprchy zůstanou uzavřeny, stejně jako větší část celého objektu.

Velké komplikace při rekonstrukci bazénu způsobila liberecká korupční kauza, ve které je zapleten bývalý náměstek primátora Petr Židek, odpovědný za celou opravu. Tato situace přiměla primátora k rozhodnutí, že nechá zakázku v hodnotě tři čtvrtě miliardy korun pečlivě prověřit. Rovněž rozhodl o výměně administrátora této soutěže - s dosavadním administrátorem byla uzavřena dohoda o předčasném ukončení smlouvy. Primátor Zámečník ještě neví, kdy přesně budou moci vybrat stavebního dodavatele, ale rekonstrukce nezačne dřív než na podzim.

Kromě samotné zakázky bude liberecký magistrát prověřovat také projektovou dokumentaci. Zaměří se zejména na to, zda nejsou některé její části nadhodnocené, a oslovil již dvě vysoké školy, konkrétně České vysoké učení technické v Praze a Vysoké učení technické v Brně, aby pomohly s vypracováním posudku. Posudek bude následně přiložen k žádostem o dotace, které by měly částečně pokrýt náklady na opravu sportoviště. Liberec žádá o dotaci 140 milionů korun od Národní sportovní agentury a 290 milionů korun z operačního fondu životní prostředí. Další dotací se město uchází i u Libereckého kraje.


Hrady.cz - letní kulturní festival 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Zoo Liberec

Hlavní zprávy

 

Hrady.cz - letní kulturní festival 2024