Modernizace potrubí GreenNet v Liberci

Liberecká teplárna zahájila novou fázi modernizace teplárenské soustavy v dalších částech města. Projekt GreenNet plánuje výměnu 24 km parovodů za horkovody, což zvýší energetickou efektivitu a stabilizuje ceny pro odběratele.


Klíčovým slovem 'Liberecká teplárna zahájila novou fázi modernizace teplárenské soustavy v dalších částech města' nabízíme tento podrobný přehled o procesu modernizace liberecké teplárny. Rádi bychom vám přiblížili další etapu transformace zastaralých teplárenských potrubí do moderních horkovodů.

Tato modernizace je plánována na několik let. Celkové náklady přesahují jednu miliardu korun, avšak výsledky mohou významně přispět ke zlepšení výroby a efektivity distribuce tepla v Liberci.

Práce jsou zaměřeny na dvě hlavní větve - Vratislavice a Textilana. V první etapě je plánováno výměna 24 kilometrů parovodů, čímž bude pokryta téměř dvě třetiny rozvodové sítě v Liberci. Zahájení pracovních činností je plánováno na duben 2024, přičemž do konce srpna by měly být instalovány nové trubky a technologie, a dokončování povrchů by mělo skončit do konce října.

Z hlediska energetické efektivity přináší výměna potrubí teplárně značné výhody. Očekáváme snížení ztrát při distribuci tepla o přibližně čtvrtinu. Tímto způsobem bude teplárna schopna stabilizovat ceny pro své odběratele, což představuje významnou výhodu pro obyvatele města.

Samozřejmě, modernizace teplárenského systému bude mít určité dopady na dopravní situaci v městě. Avšak s předem schválenými 'Dopravně inženýrskými opatřeními' se teplárna snaží minimalizovat dopady na nejvytíženější úseky a optimalizovat pracovní plán tak, aby hlavní práce na těchto úsecích proběhly během prázdnin, kdy je provoz v městě mnohem nižší.

Upgrate teplárenského potrubí v Liberci je ambiciózní a obrovský projekt, jehož dokončení je očekáváno na podzim 2025. Jakmile bude dokončen, slibuje přinést obyvatelům města Liberec nejen větším komfortem, ale také krásnějším vzhledem města bez ohavných potrubí na povrchu.


Hrady.cz - letní kulturní festival 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Zoo Liberec

Hlavní zprávy

 

Hrady.cz - letní kulturní festival 2024