Modernizovaná hala TU Liberec ožívá

České akademické hry se opět vracejí. Technická univerzita v Liberci, která hry hostí, se těší na testování své modernizované sportovní haly. Hry nabízejí studentům příležitost k soutěžení.


České akademické hry, kulturní akce, která přináší rivalitu mezi univerzitami s cílem vyhrát cenné ceny a medaile, se opět vracejí. Navzdory soutěžnímu duchu převládá během těchto her přátelská a soudržná atmosféra, kterou si dobře pamatuji z roku 2014, kdy jsme byli poslední hostitelé,' sdělil rektor Technické univerzity v Liberci, Miroslav Brzezina.

'Je čest být hostitelem her v tomto roce, zvláště proto, že jsme nedávno otevřeli naši zrenovovanou a modernizovanou sportovní halu. Akademické hry budou prvním velkým testem této nové infrastruktury,' dodal. V posledním roce, kdy univerzita hostila hry, vybojovala 15 medailí a v roce 2007 dokonce více než 40 před svým domácím publikem.

Děkan Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické, Aleš Suchomel, naznačil, že zatímco hry představují příležitost pro studenty kopírovat úspěch z minulých let, jejich hlavní hodnotou je příležitost pro studenty zažít velkou akademickou sportovní událost a čerpat z toho silné vzpomínky. 'Naše akce bude možná jedinou příležitostí pro naše studenty zažít tento druh atmosféry, protože další hry budeme pravděpodobně hostit až za několik let,' podotkl.

V rámci hry se očekává výkonnost několika týmů a jednotlivců. Mužský fotbalový tým se představí téměř ve stejném složení, které vyhrálo Univerzitní fotbalovou ligu na podzim. Dalšími, kdo mohou získat medaile, jsou florbalisté a oba volejbalové týmy. Ve výkonech jednotlivců se očekává česká reprezentantka v šermu Veronika Bieleszová a atletka Gabriela Vejgertová. V plážovém volejbalu budeme sledovat Janu Fixovou, která minulý rok vyhrála mistrovství ČR v kategorii do 22 let. Otázkou však zůstává, kdo se k ní připojí jako spoluhráčka, uvedl člen Katedry tělesné výchovy a sportu FP TUL, Jan Charousek.

Je důležité poznamenat, že se jedná o akci 'studentů pro studenty', což znamená, že se na organizaci her budou aktivně podílet studenti studijního programu zaměřeného na zdravý životní styl pod vedením učitelů. Zároveň to ukazuje angažovanost univerzity při pořádání velkých akcí a podporování zdravé soutěživosti mezi studenty.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy