Poznej autismus jinak: Lesopark Zámecký vrch odhaluje tajemství

Akce "Poznej autismus jinak" organizace Centrum LIRA proběhne ve vratislavickém lesoparku Zámecký vrch od 29. března do 2. dubna 2024. Stezka s úkoly přiblíží život lidí s autismem a pomůže k jejich lepšímu začlenění do společnosti. Akce je zdarma a vhodná pro rodiny s dětmi.


Život lidí s autismem přiblíží akce ve vratislavickém lesoparku Zámecký vrch. 26. 03. 2024. Poznej autismus jinak – tak zní název události, jež pořádá v rámci Světového dne porozumění autismu organizace Centrum LIRA. Jedná se o venkovní akci – konkrétně stezku s úkoly –, jejímž cílem je přiblížit veřejnosti život lidí s autismem, a tím pomoci k jejich pochopení a lepšímu začlenění do běžné společnosti.

Úkoly jsou zaměřené na různé oblasti – komunikace, emoce, motorika, senzorické vnímání apod. Celá akce se uskuteční od 29. března do 2. dubna 2024 v lesoparku Zámecký vrch ve Vratislavicích nad Nisou. Zájemci mohou dorazit na stezku kdykoliv v těchto dnech. Stezka je vhodná nejen pro jednotlivce a studenty, ale i pro rodiny s dětmi. Akce je zdarma.

Pro diagnózu autismu je charakteristická modrá barva, proto organizace Centrum LIRA připravuje také výzvu – Den v modrém. Tím účastníky vyzývá, aby prošli stezku v modrém oblečení a vyjádřili tak podporu lidem s autismem a zároveň pomohli toto téma přiblížit ostatním. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy