Promenáda v Liberci - prodej bytů zahájen

Chystaný projekt Promenáda v Liberci nabízí byty 1kk, 2kk a 3kk v osobním i družstevním vlastnictví. Stavba začne koncem roku 2023 a dokončení je plánováno na 2028. Prodej již zahájen. Reakce místních jsou smíšené; někteří oceňují oživení centra, jiní se obávají ztráty slunečního svitu.


Nový projekt v Liberci nabízí unikátní možnost bydlení jak v osobním, tak i družstevním vlastnictví. Byty budou k dispozici ve variantách 1kk, 2kk a 3kk. Prodej již byl zahájen a výstavba by měla podle plánů začít mezi třetím a čtvrtým čtvrtletím tohoto roku. Očekává se, že projekt bude dokončen ve druhém čtvrtletí roku 2028, informovala Petra Pavlíková, manažerka prodeje Residence Promenáda.

„K dispozici bude dostatečné množství garážových stání,“ přidává Pavlíková, aby ujistila potenciální zájemce o bydlení. Projekt se setkal s různými reakcemi od místních obyvatel. Některým se nelíbí, že nové budovy by mohly zastiňovat sluneční světlo.

Co na to místní odborníci?

Zdeněk Milfajt, realitní makléř, popisuje projekt optimisticky: „Fandím všem projektům, které přinášejí život do centra města a přitahují nové obyvatele. Centru to jedině prospěje a vytlačí nepřizpůsobivé občany.“

Milfajt dále vyzdvihuje strategickou polohu Promenády z hlediska dopravní obslužnosti, protože zde je dostupná městská hromadná doprava, vlakové spojení a napojení na rychlostní silnice. „Lokalita má také kompletní občanskou vybavenost,“ dodává.

Chybí příroda a odpočinek

Milfajt však vidí i nedostatky: „Osobně mi tu chybí kontakt s přírodou a prostor pro odpočinek. To by ale mohla do budoucna vyřešit chystaná náplavka,“ říká. Jako potenciální riziko vnímá i další developerské projekty v centru města, které by mohly přesáhnout koupěschopnou poptávku.

Cena a zájem

Cena bytů se podle Milfajta pohybuje v rozumných mezích. Například byt 2kk o rozloze přibližně 60 metrů čtverečních vyjde na více než šest milionů korun. „Každý projekt je na začátku vnímán jako drahý, ale postupem času se ukáže, že ceny jsou odpovídající realitě na trhu,“ vysvětluje Makléř.

Každý byt bude vybaven sklepem a parkovacím místem či garáží. Cena nových bytů v Promenádě odpovídá současným tržním podmínkám a pohybuje se mezi 100 až 120 tisíci korunami za metr čtvereční.

Výzvy pro budoucnost

Tento nový developerský projekt se setkává s pozitivním i negativním ohlasem. Možná budoucí náplavka a další projekty jako Nový Perštýn a Tiskárny však naznačují, že centrum města může v budoucnu čelit otázkám týkajícím se prostoru a poptávky.

Nyní je na místních obyvatelích, aby se rozhodli, zda tato rozvojová fáze přinese více výhod či nevýhod.


Vizovické Trnkobraní 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Zoo Liberec

Hlavní zprávy

 

Hrady.cz - letní kulturní festival 2024