Sosnová Classic - přes 200 historických vozů

Druhý ročník akce Sosnová Classic přivítá více než dvě stě historických vozidel včetně formulí, motocyklů a sidecarů. Na akci 50. výročí závodního vozu Škoda 200 RS se představí Petter a Oliver Solbergovi a Martin Prokop. Návštěvníci se mohou těšit na výstavy vozů Škoda a raritních automobilů.


Druhý ročník akce Sosnová Classic

Druhý ročník akce Sosnová Classic se blíží a přihlášeno je již více než dvě stě cestovních aut, formulí, motocyklů a strojů třídy sidecar. Pro návštěvníky jsou na sobotu a neděli přichystána mnohá vylepšení nejen na trati, ale i v zázemí.

Ředitel autodromu, Pavel Dušánek, uvádí, že areál byl rozšířen o jeden hektar, zejména pro klubové výstavy a divácké odpočinkové zóny. 'Letos jsme k dispozici také vyasfaltované parkoviště v zadní části areálu,' dodává Dušánek.

Letos se očekává celá řada tematických okruhů, včetně oslav 50letého výročí soutěžního vozu Škoda 200 RS. Škoda Motorsport představí speciál Fabia RS Rally2 ve speciálním zbarvení, který budou v sobotu na trati vodit švédští mistři volantu Petter a Oliver Solbergovi. V neděli se k nim přidá český závodník Martin Prokop.

Petter Solberg, norský mistr světa v rallye z roku 2003, bude jedním z hlavních lákadel akce. Solberg v minulosti závodil za týmy jako Ford, svůj vlastní tým Petter Solberg WRT, Shell Norge a Subaru.

Na programu bude také sraz vozů Škoda 1000 MB s více než padesáti přihlášenými účastníky. Návštěvníci se mohou těšit na sbírky Škoda Muzea a na vozy jako Aero Minor Sport, GP speciál Z18 s kompresorem, Alfa Romeo GTA 1300 Junior či Delahaye 135. K vidění budou i raritní vozy značek Alvis, Lagonda a Woseley.

V rallye sekci se návštěvníci mohou těšit na legendární Lanci Stratos, uctívanou Deltu a Fiat 131 Abarth ze sbírek Engine Prague. Tento vůz na trati představí finský mistr světa Markku Alén.

První ročník Sosnová Classic přivítal přes osm tisíc návštěvníků a 240 vozidel. 'Loni jsme mimo jiné oslavili 120 let od konání prvního zdokumentovaného motoristického závodu na severu Čech. Letos slavíme s Petterem a Oliverem Solbergem padesát let rallye legendy Škoda 200 RS v sobotu a soustředíme se na italské vozy s Markku Alénem v neděli,' dodává Dušánek.


Vizovické Trnkobraní 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Zoo Liberec

Hlavní zprávy

 

Vizovické Trnkobraní 2024