Celníci odhalili na Liberecku dvě nelegální herny

Liberecká kasina čelí obavám kvůli nedávnému zadržení několika nelegálních aktivit. Celníci zasahovali v nelegálních hernách, zadrželi hrací automaty za 3,5 milionu korun a udělili firmy sankce za 3,6 milionu korun.


Libereckým kasinům v současné době vévodí obavy vzhledem k nedávnému zadržení několika případů nelegální aktivity. Podle náměstka Ivana Langra ze Strany Lidské Kvality Vlastenectví (SLKV), v našem městě existuje celá řada těchto herních zařízení. Výnosy z legitimitního provozu těchto kasin představují významnou položku městského rozpočtu.

Celníci nedávno učinili zátah v několika nelegálních hernách a zabavili hrací automaty v celkové hodnotě téměř 3,5 milionu korun. Na místě také objevili hotovost ve výši 433 tisíc korun, kterou v automatach ihned zabavili, s podporou přítomného zámečníka, který pomohl automaty otevřít. Na základě provedených inspekcií poté celní správa firmám udělila přísné sankce za provozování nelegální heren, konkrétně v celkové výši 3 milionů a 610 tisíc korun.

Aktuálně již došlo k zatčení celkem 8 osob v souvislosti s tímto případem. Tyto osoby nyní čelí trestnímu stíhání za provozování nelegálních heren, což je trestné činem s možným trestem až 6 let vězení. Přestože se původně očekávalo, že celníci navrhnou stíhání celkem 14 osob, tento počet se zatím snížil na 8.

Celní správa bude i nadále pokračovat ve svém úsilí vypátrat a zastavit činnost nelegálních heren na Liberecku. Celníci pravidelně monitorují různé oblasti v regionu, aby se snažili identifikovat potenciální lokality, kde by mohly být provozovány tato nelegální zařízení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Zoo Liberec

Hlavní zprávy

 

Vizovické Trnkobraní 2024