Policisté se zaměřili na dodržování povolené rychlosti

KRAJ – V květnu v kraji proběhly další dvě speciální akce zaměřené na kontroly dodržování povolené rychlosti v obcích i mimo nich.


Policisté se zaměřili na dodržování povolené rychlosti

KRAJ – V květnu v kraji proběhly další dvě speciální akce zaměřené na kontroly dodržování povolené rychlosti v obcích i mimo nich. 

V rámci celorepublikových speciálních akcí se i policisté v Libereckém kraji 7. a 25. května zaměřili na kontroly dodržování povolených rychlostí. Během těchto dvou dnů dopravní policisté zkontrolovali celkem 243 vozidel a ve 163 případech řidiči překročili povolenou rychlost – z toho v obci 128 případů a 35 mimo obec.  Šest přestupků týkajících se překročení povolené rychlosti policisté oznámili k dalšímu šetření příslušnému správnímu orgánu a ostatní přestupky vyřešili s řidiči na místě v příkazním řízení – celkově tak udělili pokuty ve výši 300.000,- Kč.

Pomyslným vítězem – řidičem rekordmanem uvedených dvou dnů se stal již v úterý 7. května řidič v Lučanech nad Nisou na Jablonecku, o kterém jsme již informovali ZDE v tiskové zprávě. Policisté mu tehdy v obci naměřili rychlost 102 km/h.

Dopravní policisté během těchto speciálních kontrol tak zjistili u osmnácti vozidel nevyhovující technický stav a s pěti řidiči také řešili nesprávný způsob jízdy. U všech kontrolovaných řidičů také provedli dechové zkoušky na alkohol a u čtyř řidičů motorových vozidel tato zkouška ukázala pozitivní výsledek.

Celorepublikové speciální kontroly na dodržování povolených rychlostí budou samozřejmě v nepravidelných intervalech probíhat i v následujícím období. Ovšem dopravní policisté se v rámci dohledu nad bezpečností silničního provozu na kontrolu dodržování povolené rychlosti zaměřují i několikrát do týdne v rámci běžného výkonu služby na různých místech v celém Libereckém kraji, a to v průběhu celého roku.


28. 5. 2024
nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje


Vizovické Trnkobraní 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Zoo Liberec

Hlavní zprávy

 

Vizovické Trnkobraní 2024