Komentátor Milan Antoš vážně zraněn při nehodě u Letňan

Po vážné dopravní nehodě nedaleko stanice metra Letňany je bývalý hokejista Milan Antoš v nemocnici se závažnými zraněními, včetně deseti zlomenin a protržené plíce. Nehodu způsobil řidič odbočujícího vozidla, který Antoše pravděpodobně přehlédl.

0

Před 6 dny

Nový Typ Lanovky pro Ještěd

Na posledním zasedání v Liberci byl pro Ještěd oznámen nový typ lanovky, který by měl ročně přepravit půl milionu lidí. Realizace projektu má stát mezi 360 a 440 milióny Kč, což je levnější než obnova stávající lanovky.

0

Před týdnem

Celníci odhalili na Liberecku dvě nelegální herny

Liberecká kasina čelí obavám kvůli nedávnému zadržení několika nelegálních aktivit. Celníci zasahovali v nelegálních hernách, zadrželi hrací automaty za 3,5 milionu korun a udělili firmy sankce za 3,6 milionu korun.

0

Před měsícem

Skokanský můstek v Harrachově se stane světovým unikátem

Harrachov plánuje v roce 2025 hostit sportovní akce na novém skokanském můstku. Projekt za 40 milionů korun má podporu starosty a zahrnuje i opravy lanovky. Výstavba by mohla začít v květnu.

0

Před měsícem

Překopnout plynovod se může značně prodražit

Společnost GasNet hlásí 444 případů vnějšího narušení plynárenských zařízení v roce 2020, většinou kvůli neodborným zemním a výkopovým pracím. Poničené plynovody představují zdravotní riziko a finanční zátěž v milionech korun.

0

Před měsícem

Legenda sumó Akebono zemřel

Bývalý jokozuna Akebono Taró zemřel na selhání srdce v Tokiu. Akebono, první cizinec v historii, kdo získal titul jokozuna, se proslavil ceremoniálem na ZOH v Naganu. Kariéru v sumo ukončil kvůli problémům s koleny.

0

Před měsícem

Mrazy ohrožují kvetoucí stromy v kraji

Ovocnářství v ČR čelí výjimečně teplému období ovlivňujícímu kvetení stromů. Odborníci varují před posunutím časového rámce kvetení o zhruba 14 dní. Hrozba mrazu však znepokojuje ovocnáře, kteří sledují vývoj teplot. Sklizeň by se mohla posunout do srpna kvůli předčasnému kvetení.

0

Před měsícem

Zadlužení ČR klesá na 44% HDP

Dluh České republiky poklesl na 44% HDP, nejnižší úroveň od 2. čtvrtletí 2022. Tento pokles je důkazem stabilizace zadlužení ekonomiky po pandemii covid-19 a válce na Ukrajině. ČR má navíc nejlepší souhrnný rating ze zemí bývalého východního bloku.

0

Před měsícem

Obezita u žen zdvojnásobila, muži je dvojnásobně překonali

Obezita u žen se od roku 1990 zdvojnásobila, u mužů ztrojnásobila a u mladých čtyřikrát. Navrátil nabízí prevenci a zdravý životní styl, aby se zvýšila délka života v dobrém zdraví.

0

Před měsícem

Skleněné medaile - český unikát pro hokejové MS

Design medailí pro Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 byl určen podle mezinárodních standardů IIHF. Sklo bylo zvoleno jako hlavní materiál a výroba zahrnovala intenzivní proces fusingu. Barevná paleta je inspirována českou trikolórou.

0

Před měsícem

Zimní dovolená roku pro Liberecký kraj!

Liberecký kraj se umístil jako druhý nejlepší zimní dovolenou v Česku v anketě Kraj mého srdce. Oblíbenost kraje přispívá sportovnímu vyžití v rámci zimních sportů a tradičním řemeslům. Celkově se kraj umístil na 8. místě.

0

Před měsícem

Velikonoční zážitky na hradech

Velikonoce na hradech a zámcích nabízejí dřevořezby, kávu a novinky v prohlídkách. Hrady Bezděz, Grabštejn, zámek Lemberk a státní zámek Zákupy připravily speciální programy, výzdobu a zajímavé akce pro turisty během prodlouženého víkendu.

0

Před měsícem

První Centrum duševního zdraví otevřeno v Liberci

V Liberci bylo otevřeno první Centrum duševního zdraví, které poskytne podporu lidem s duševním onemocněním. Nezisková organizace FOKUS Liberec o.p.s. zajišťuje centrum, které finančně podpořil Liberecký kraj.

0

Před měsícem

Brownfieldy a Greenfieldy - seminář v Lučanech

Liberecký kraj pořádá seminář na brownfields a greenfields. Beseda se koná ve čtvrtek 23. dubna 2024 v prostorách Automoto Musea Lučany. Zájemci se dozví více o revitalizaci brownfields, dotačních titulů a možnostech čerpání dotačních prostředků.

0

Před měsícem

Ester Ledecká, česká sněžná královna

Ester Ledecká, česká sněžná královna, opět ukázala výjimečné schopnosti a zvítězila ve Světovém poháru. Její úžasný výkon překvapil mnohé, ale očekávali jej ti, kteří sledují její kariéru.

0

Před měsícem