Skokanský můstek v Harrachově se stane světovým unikátem

0

Harrachov, skokanský můstek, opravy lanovky, výstavba 2025, Národní sportovní agentura, blog, region24


Harrachov plánuje v roce 2025 hostit sportovní akce na novém skokanském můstku. Projekt za 40 milionů korun má podporu starosty a zahrnuje i opravy lanovky. Výstavba by mohla začít v květnu.

V roce 2025, Harrachov má v plánu hostit první sportovní akce na novém skokanském můstku. Projekt má nakonec stát kolem 40 milionů korun, včetně výstavby a opravy lanovky. Tento plán má silnou podporu starosty Harrachova, Tomáše Vašíčka, který vidí v tomto projektu velkou příležitost pro město.

Projekt si klade za cíl vytvořit něco unikátního, co je něco mezi mamutím můstkem a velkým můstkem. 'Máme dlouhodobý plán na základě memoranda s Polskem a máme skvělou příležitost získat hezké akce a termíny,' říká starosta. Plánové práce by měly skončit v dubnu a výstavba by měla začít už v květnu.

Rekonstrukci by měl významně podpořit Liberecký kraj a Národní sportovní agentura. Filip Sakala, bývalý reprezentant a dnešní sportovní ředitel sekce skoků na lyžích Svazu lyžařů České republiky, je přesvědčen, že je to velmi důležitý krok pro skoky na lyžích v České republice.

'Je to koktejl emocí. Na jednu stranu jsem nervózní, aby všechno proběhlo hladce, ale zároveň se těším. Tento krok by nám mohl vrátit prestiž a Českou republiku zpět na mapu Světového poháru,' říká Sakala.

Významnými postavami v tomto projektu jsou také Filip Sakala s někdejším závodníkem Vítem Háčkem, kteří se snaží zvednout české skoky na lyžích ze dna uplynulých let. Velký skokanský můstek by měl vyhovovat mužům i ženám  jako ideální 'přípravný' můstek na 'mamuta'. Po dokončení rekonstrukcí v Harrachově, může areál spolu s polskou stranou a jejím moderním sportovním centrem Polana Jakuszycka usilovat o pořádání Mistrovství světa v klasickém lyžování.

Skokanům navíc hraje do karet, že na rozdíl od jiných zimních sportů, nejsou tolik závislí na sněhových podmínkách. Úspěch tohoto projektu by mohl zlepšit vyhlídky v případě, že by se do budoucna zimní podmínky nadále zhoršovaly, uzavírá sportovní ředitel Filip Sakala.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář