Tendr na opravu bazénu zrušen

0

Rozhodnutí, zakázka, Liberec, Metrostav DIZ, 748, 8 milionu korun, blog, region24, zdravetrendy, aliado


Rozhodnutí o největší zakázce v Liberci je zpochybněno; vítězná společnost Metrostav DIZ musí prokázat pravdivost nabídky ve výši 748,8 milionu korun bez DPH. Námitky od dalšího uchazeče vedly ke zrušení předchozího rozhodnutí a jejich znovu posouzení hodnotící komisí.

Rozhodnutí o největší zakázce v novodobé historii města Liberec vedla k tomu, že vítězný uchazeč bude muset prokázat pravdivost svých tvrzení. Starosta města uvádí, že některé informace poskytnuté vítěznou firmou Metrostav DIZ, která předložila nejnižší nabídku ve výši 748,8 milionu korun bez DPH, budou muset být prověřeny.

Nejnižší nabídka byla předložena společností Metrostav DIZ, kterou radní města vybrali jako vítězku v konci března. Po oznámení vítěze mohou ostatní uchazeči podat námitky během patnáctidenní lhůty stanovené zákonem, a to se také stalo. Další uchazeč podal námitky, které administrátor, odborná právní firma, označil za nezbytné k prověření. To vedlo k doporučení zrušit předchozí rozhodnutí a nechat znovu posoudit námitky hodnotící komisí.

Starosta Zámečník očekává, že komise požádá vítězného uchazeče o vysvětlení a doložení sporných údajů. Poté bude znovu rozhodnuto a verdikt bude předán radě města. Je předpokládáno, že tento proces bude trvat přibližně měsíc, možná mírně kratší dobu. Za měsíc budeme vědět, jaké doporučení máme od komise a jak bude rada města dále rozhodovat: zda zůstane vítězem první uchazeč, nebo se rozhodnutí změní, dodal starosta.

Plavecký stadion, jehož oprava je předmětem zakázky, fakticky potřebuje opravu. Sportovní zařízení se třemi bazény, tobogány, saunami, vířivkami a dalšími atrakcemi, bylo postaveno v polovině 80. let minulého století. Současný stav technologických zařízení je nedostačující, střecha stadionu protéká a zasklení budovy je nevyhovující. Také hlavní bazén nyní prosakuje.

Rekonstrukce stadionu bude zahrnovat několik značných změn. Největší změnou bude vytvoření jedné velké bezbariérové šatny v suterénu objektu místo samostatných šaten pro muže a ženy v přízemí. Wellness centrum bude postaveno tam, kde jsou nyní dámské šatny, a fitness centrum na místě pánů. Kromě bazénů bude zůstat pouze pizzerie. Plavecký stadion bude kvůli modernizaci uzavřen dva roky. Provoz skončil na konci března a nyní je stadion vyklízen.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář