Chrastava plánuje nový podchod

0

modernizace železniční trati, Chrastava, podchod a rozšíření podjezdu, investice miliardu korun, náhradní autobusová doprava, blog, region24, aliado


V rámci modernizace železniční trati z Liberce k polským hranicím plánuje Chrastava nový podchod a rozšíření podjezdu pro vozidla. Hlavní rekonstrukce se plánuje na léta od června 2025 do října a vyžaduje investice přes miliardu korun.

V rámci modernizace železniční trati na úseku z Liberce až k polským hranicím dojde k výrazným změnám. Jedním z technologických vylepšení bude zřízení nového podchodu v Chrastavě, který poslouží jako přístup na nástupiště a zároveň jako přechod do sousední průmyslové zóny. 'Naším plánem je také rozšíření a zvětšení podjezdu pro nákladní i osobní auta vedle hlavní nádražní budovy,' uvedl Michael Canov, starosta Chrastavy.

Podle informací poskytnutých starostou, Správa železnic vydala ve druhé polovině března výběrové řízení na realizaci rekonstrukce. Hlavní část rekonstrukce by se měla odehrávat v období od června do října 2025, přičemž první práce by mohly být zahájeny již v letošním podzimu.

Semilské nádraží bude dále vybaveno novými nástupišti, upravenými chodníky k autobusům i práci na průtahu. Jedná se o velmi nákladný projekt, který vyžaduje celkové investice přes miliardu korun. 'Naše práce bude ovlivněna dostupností financí, proto doufáme, že ministr dopravy zajistí potřebná finanční prostředky pro realizaci těchto plánů,' dodal Canov.

Během úplného zastavení vlakové dopravy dojde také k rekonstrukci nevyhovujícího železničního přejezdu v blízkosti Andělské Hory. Po celou dobu trvání oprav bude pro občany zajištěna náhradní autobusová doprava, aby byla zachována dostupnost dopravy v této oblasti.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář