Nový radar v Liberci: 14 tisíc přestupků za měsíc

Nový rychlostní radar v Liberci zaznamenal v průběhu měsíce 14 tisíc přestupků, což je vysoký počet porušení pravidel rychlosti. Několik lidí již bylo postiženo zákazem řízení. Někteří řidiči zpochybňují nastavení radaru. Radar pracuje bez varovné značky. Město plánuje instalovat další radary.

0

Před 2 dny

Prodával kopie za originály - čelí trestnímu stíhání

Alexandr Pavlov, malíř, byl obviněn z podvodných praktik, když bylo odhaleno, že prodává tiskové kopie jako své originální malby. Po odhalení podvodu nyní čelí trestnímu stíhání. Alejandr Pavlov se k situaci zatím odmítl vyjádřit.

0

Před 5 dny

Fialova vláda schválila nový atomový zákon

Vláda Petra Fialy schválila novelu atomového zákona zaměřenou na rychlejší výstavbu jaderných bloků a zjednodušení povolovacích procesů. Zároveň byl projednán návrh zákona o Národní rozvojové bance a třetí antibyrokratický balíček. Ovocnářům a vinařům zasaženým mrazy by mohla pomoci záruka za dluhy Rozvojové banky.

0

Před týdnem

Liberec chystá nákup historické nemovitosti

Město Liberec plánuje koupit nemovitost ze 16. století, která slouží jako centrum animovaného filmového festivalu. Ačkoli přesná cena nebyla zveřejněna, bude zaplacena ve třech splátkách během následujících let. Primátor ujistil, že koupě nebude na úkor dalších plánů města.

0

Před týdnem

Revitalizace nejdelší tramvajové trasy mezi Libercem a Jabloncem

Rekonstrukce tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cestující se mohou těšit na pohodlný přestup mezi tramvají a vlakem v Proseči nad Nisou. Po téměř tříleté přestávce se provoz na nejdelší meziměstské tramvajové trase v ČR obnoví k 1. květnu.

0

Před týdnem

Brex se stahuje z rekonstrukce Lidových sadů

Společnost Brex odstoupila od rekonstrukce Lidových sadů v Liberci v hodnotě 174 mil. Kč. Práce měla začít v květnu, takže kraj bude muset najít nového dodavatele, což může znamenat vyšší cenu a zpoždění projektu.

0

Před 2 týdny

Větrný park v Hrádku nad Nisou budí obavy

Soukromý investor plánuje rozšířit větrný park v lokalitě Hrádek nad Nisou o dalších šest větrníků, čímž by se stal druhým největším v Česku. Místní obyvatelé však mají vážné obavy, zejména kvůli možnému poklesu hodnoty svých nemovitostí a obecnému rušení.

0

Před měsícem

Špičkové kopie korunovačních klenotů v Muzeu Českého ráje

Historik umění Miroslav Cogan představil publikaci o šperkaři Jiřím Urbanovi. Katalog k výstavě byl prezentován před jejím koncem. Publikace zahrnuje Urbanovu práci na špercích a replikách korunovačních klenotů a osobní vzpomínky z jeho dětství.

0

Před měsícem

Dukovany obnovují výrobu na třetím bloku

Dokončení údržby a obnovení provozu 3. výrobního bloku Jaderné elektrárny Dukovany je významnou událostí pro ČEZ a český energetický průmysl. Zajišťuje stabilní dodávku energie a představuje dlouhodobý úspěch díky pečlivému plánování a bezpečnostním standardům.

0

Před měsícem

Zásoby plynu v Česku: 58,17% naplněnosti, 87 dní spotřeby!

Stav zásob plynu v Česku je nyní 58% a o 8% vyšší než v minulém roce, což zajišťuje stabilitu a jistotu domácnostem a firmám. Naplněnost zásobníků pokryje 87 dní průměrné roční spotřeby. Rozvoj plynového trhu je důležitý pro čistší zdroje energie a snížení emisí.

0

Před měsícem

Černý kašel zasáhl teenagery a školáky

V Libereckém kraji zaznamenali nárůst případů černého kašle - celkem 43 nových případů, což je téměř dvakrát více než za celý loňský rok. Letos jsou nemocnými zejména teenageři a žáci základních škol.

0

Před měsícem

Saharský písek ustupuje

Meteorologové hlásí konec smogové situace, způsobené Saharským pískem. Postupně se zlepšuje vzduch v České republice, i v Moravskoslezském kraji. Lidé s dýchacími a srdečními potížemi by měli být opatrní.

0

Před měsícem

Čeští vinaři si domů odvezli 41 medailí

Čeští vinaři získali na soutěži Vinalies International v Paříži 8 Grand Gold medailí a 33 zlatých ocenění. Největší úspěch zaznamenalo vinařství Hanzel z Dobšic, které získalo dvě velké zlaté medaile.

0

Před měsícem

Přímý noční vlak spojil Prahu s Bruselem

Nový přímý noční vlakový spoj propojuje Prahu a Brusel třikrát týdně. Vlak staví na klíčových stanicích, jako jsou Antverpy, Rotterdam, Amsterdam, Berlín a Drážďany. European Sleeper nabízí sedačky, lehátka a lůžkové vozy, ceny jízdenek začínají od 49 eur.

0

Před měsícem

Finanční správa promine pokuty živnostníkům nad 70 let

Finanční správa nebude ukládat sankce živnostníkům starším 70 let, kteří nedodrželi nové požadavky na elektronické podání daňových přiznání. Toto rozhodnutí ovlivní několik tisíc živnostníků v České republice, pokuta za nesplnění této povinnosti je 1000 Kč.

0

Před měsícem